Yhteistoimintaa asukastilassa ja kaupunkiviljelyksillä

  • Tervetuloa
  • 20.9.2014
  • 15.00-17.00
  • Lindforsinkatu 9 B , Tampere

Hervannan Setlementtiasuntojen yhteistilat ja pihapiiri tarjoaa mahdollisuuksia niin asukkaiden kuin koko korttelin ihmisten kohtaamisille yhteisen toiminnan merkeissä. Vuokrataloyhtiön asukastuvalla asukkaat voivat lukea aamulehden, surffata ja asioida netissä, katsella televisiota tai pelata pleikkaria. Tiloissa on keittiö sekä takapiha jossa on tänäkin kesänä vietetty aurinkoisia iltoja mm. grillaten ja muurinpohjalettuja paistellen. Tila on ollut suosittu myös asukkaiden yksityisten juhlien pitopaikkana.

Talossa työskentelevän yhteisökoordinaattorin tehtäviin kuuluu ideoida ja toteuttaa ihmisten ja verkostojen kanssa kiinnostavaa ja mielekästä toimintaa. Esimerkiksi yhteistyö Setlementtiliiton Uusi Paikallisuus- hankkeen kanssa on tuonut talojen kulmille porukan hervantalaisia kaupunkiviljelijöitä istutuslaatikkoineen. Näin ovat viljelystä kiinnostuneet talon asukkaatkin päässeet heti isomman ryhmän voimin touhuun mukaan. Lisäksi asukastiloissa on järjestetty tarjoilua ravintolapäivillä sekä aikapankkitapaamisia, joissa naapuriapupalveluiden vaihtotoiminnasta kiinnostuneet ovat voineet tavata toisiaan ja saada neuvontaa aikapankkisivujen käytössä. Myös UP – hankkeen tiloissa kokoontuu erilaisia ryhmiä ja ne sijaitsevat Hervannan Setlementtiasuntojen pihapiirissä.

Setlementtiasunnot Oy on Suomen Setlementtiliiton ja Kalliolan setlementin vuonna 2000 perustama yleishyödyllinen rakennuttaja ja yhteiskunnallinen yritys. Asumisen ja ihmisten hyvän elinympäristön kehittäminen on alusta lähtien ollut setlementtityössä keskeistä. Setlementtiliitto on puoluepoliittisesti ja kirkollisesti sitoutumaton kansalaisjärjestö, jonka perusarvot ovat lähimmäisenrakkaus ja yhteisöllisyys.

Tervetuloa tutustumaan! Asukastiloista kyltit ohjaavat pihan kaupunkiviljelyksille!

 

Asumisväljyys (m²/hlö)