Vallilan kirjaston Urbaani Olohuone

Teksti Nadia Lund-Iivonen Kuvat Helsingin kaupungin kirjasto, viimeinen kuva Johanna Kerovuori
  • Tervetuloa
  • 30.8.2014
  • 12:00-14:00
  • Vallilan kirjasto, Helsinki

30 000 lisäneliötä kotisi jatkeeksi ympäri kaupunkia

Haluaisitko työhuoneen Suomenlinnasta tai Ullanlinnan kattojen yltä? Haluaisitko järjestää tapahtuman tai kokoontua ystäviesi kanssa lähellä kotia? Olisiko aika painaa kellaribändillesi ihan oikeat fanipaidat? Miten raskaat matot saisi kuljetettua kesäpesulle?

Kirjastosta löytyy tilat ja välineet kaupunkilaisia varten. Näihin kaupunkien urbaaneihin olohuoneisiin mahtuu sekä hiljaisia työskentelijöitä että riehakkaampia tee-se-itse-tapahtumia ja harrastuksia. Niistä saa myös lainata monenlaisia arkea helpottavia ja hauskuuttavia tavaroita porakoneesta puistopeleihin. Kirjastot toimivat ympäröivän yhteisön tarpeista lähtien ja uusia tapoja kaupungin asukkaiden alueellisen toiminnan tukemiseksi etsitään koko ajan. Uusia avauksia asukkaiden ideoiden pohjalta tehdään ennakkoluulottomasti: Vallilan kirjastosta on esimerkiksi voinut kesästä alkaen lainata tavarapyörän pienempiin kuljetustarpeisiin tai retkille ja Herttoniemen kirjastossa aloitti ruokapiiri.

Lauantaina 30.8. Vallilan kirjastoon avautuu Urbaani Olohuone, jossa asumisaktiivi Johanna Kerovuori emännöi yhteisöasumistreffejä – tapaa parhaat tyypit tositarkoituksella tai leikkimielellä! Koko messuviikon ajan 25.8.-30.8. kirjastossa voi myös jättää hempeitä viestejä naapurille ja tutustua asumisaiheiseen kirjanäyttelyyn.

Kun kodin neliöt tai varustelutaso tuntuvat seuraavan kerran loppuvan kesken, ota suunta kirjastoon. Kirjasto on tila – sinulle.

Asumisväljyys (m²/hlö)