Kompakti yksiö Torkkelinmäen puistojen keskellä

Teksti Hanna Hakko Kuvat Hanna Hakko
  • Tervetuloa
  • 31.8.2013
  • 11:00-14:00
  • Torkkelinkuja 28 A 3, Helsinki

Asunto

Tämä 19 neliön yksiö Torkkelinmäellä on jonkinlainen perhekalleus. Siinä on asunut välillä erikseen ja välillä osittain samaankin aikaan perheen äiti, kaksi poikaa ja heidän kumppaninsa, sekä vuokralaisia aina välissä. Ensikauhistuksen jälkeen asunnon pieneen kokoon on totuttu nopeasti. Pienessä keittiössä mahtuu tekemään kaikenlaista. Kylpyhuone ei sekään ole kovin kookas, mutta onneksi talonyhtiössä on pesutupa ja kuivausnarut ullakolla.

Torkkelinmäki on mahtava asuinalue. Ollakseen Suomen tiheimmin rakennettuja asuinalueita sinne mahtuu yllättävän paljon vihreää joka väliin. Paikka on myös monen julkisen liikenteen pysäkin keskellä, joten kaikkialle pääsee helposti.

Asuminen

Tässä asunnossa on helppo asua ekologisesti. Pienen tilan lämmittämiseen ei tarvitse paljoa energiaa, palvelut ovat lähellä tai joukkoliikenteen päässä, ja kasvisruokaa löytää läheltä. Nykyisille asukkaille asunto on tarjonnut hyvän opetuksen siitä, kuinka vähän neliöitä mukavaan elämiseen lopulta tarvitsee. Pienen asunnon sisustaminenkin on hauska haaste. Tämä asunto on sisustettu pääosin kierrätetyillä kalusteilla ja tavaroilla.

Asumisväljyys (m²/hlö)