Ajattelua kuutioissa neliöiden sijaan

Teksti Ulla Oinonen Kuvat Nikke Puskala
  • Tervetuloa
  • 31.8.2013
  • 13:00-15:00
  • Torkkelinkuja 20 A 25, Helsinki

Asunto

Tämän kalliolaisen yksiön ovi aukeaa omalle pihalle, jota saa halutessaan myös viljellä. Jo muuttopäivänä naapuri huolehtikin, että uudet asukkaat pitävät pihasta hyvää huolta.Kauniista pihasta, joka laajenee yhteiseksi, nauttivat kaikki talon asukkaat.  Naapurustoon tutustuu viimeistään käydessä Avikaisen leipomossa, asuntoa vastapäätä.

Asunnon mahdollisuudet ymmärrettiin, kun ajateltiin neliöiden sijaan kuutioissa. Vuokranantajalle tehtiin pikainen suunnitelma paremmasta tilankäytöstä, joka sai positiivisen vastaanoton sekä hintansa että ulkomuotonsa puolesta. Kodista on saanut omannäköisen kärsivällisyydellä ja useilla vierailuilla kierrätyskeskukseen, josta keittiön kaakelitkin löytyivät muutamalla eurolla. Nyt yhdessä huoneessa on makuuhuone, työhuone sekä olohuone, joka on mahdollista itse rakennetun parven ansiosta.

Asuminen

Aikaa voi viettää ylhäälläkin, samalla kun keittiöön avautuvasta luukusta tarjoillaan aamukahvit vuoteeseen. Arjen luksusta, jota ei joka kodissa harrastetakaan! Lähellä olevat yleiset saunat mahdollistavat lämmittelyn löylyissä ja taloyhtiön yhteinen pesutupa takaa sen, ettei pesukone vie tilaa. Myös sähkölaskussa tämä on näkynyt tuntuvasti, sillä se on kolmasosan pienempi entiseen.

Asumisväljyys (m²/hlö)