Tervetuloa ohjatulle kierrokselle Nekalan siirtolapuutarhaan

  • Tervetuloa
  • 20.9.2014
  • 17.30-
  • Muotialantie 43, Tampere

Nekalan siirtolapuutarha sijaitsee Tampereella muutaman kilometrin päässä kaupungin keskustasta. Bussiyhteydet ovat hyvät, joten oma auto ei ole välttämätön liikuttaessa kodin ja mökin väliä.

Siirtolapuutarha on kaunis kokonaisuus pienine mökkeineen, hyötykasviviljelyksineen ja kauniine koristekasveineen. Katseltavaa riittääkin alueella ympäri vuoden. Yhteisöllinen toiminta on alueella myös monipuolista ja vilkasta: Juhannus- ja joulujuhlilla sekä talkootansseilla on takanaan vuosikymmenten perinteet, kuten myös keväisin ja syksyisin järjestettävillä kirpputoreilla. Erilaisia urheilu- ja muita kilpailuja järjestetään sekä yksin että muiden tamperelaisten siirtolapuutarhojen kanssa. Kertalämmitteinen sauna lämpiää kesäisin kaksi kertaa viikossa, ja aina silloin tällöin Pirtin pihasta leviää ympäri puutarhaa herkullisten muurinpohjalettujen tuoksu. Talkoovoimin järjestettävät tilaisuudet ovat omiaan voimistamaan yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä.

Monet tapahtumamme ovat avoimia myös muille kuin siirtolapuutarhan viljelijöille, joten kesäaikaan kannattaa aina silloin tällöin kurkata tapahtumakalenteriimme.

Tervetuloa kiertelemään syksyiseen kesäparatiisiin! 

Asumisväljyys (m²/hlö)