Talo aalloilla Mustikkamaanrannassa

Kuvat Thomas Broumand
  • Tervetuloa
  • 30.8.2014
  • 14:00-15:00
  • Mustikkamaantie, Helsinki

Helsingin Mustikkamaalla, Boatmanin telakan laiturissa, ui BlueH₂omeSFINLANDIN lasikuituinen testitalo. Neljän ponttonin päällä kelluvassa koetalossa on asuinpinta-alaa noin 82 neliömetriä. Lisätilaa tuo 30 neliön terassi, säilytystilaa puolestaan löytyy ponttoneista. Testitalossa on vedenkierrätysjärjestelmä, aurinkopaneelit sekä tietysti kolminkertaiset lasit. Energialuokitukseltaan kelluva talo lähentelee nollaenergiataloa.

Kelluvat asunnot ovat tulevaisuuden ratkaisu rakentamiseen ja asumiseen. Kehittyneet vedenpuhdistusjärjestelmät yhdistettynä itsenäiseen energiantuotantoon, jonka mahdollistaa aurinkoenergian talteenotto, tekevät asumisesta ympäristöystävällistä. Lisäksi maapohjan rakentamista ei tarvita. Kelluvien asuntojen katto- ja lasipinnat hyödynnetään energian talteenotossa ja myös esimerkiksi viherrakentamisessa.

Kelluvan asumisen valttina ympäristöystävällisyyden lisäksi ovat aivan uudenlaiset mahdollisuudet päästä asumaan mielenkiintoisiin ympäristöihin ja olosuhteisiin. Kaupunkikuva monipuolistuu kelluvasta asumisesta ja parhaimmillaan voi kelluvasta asumisesta kehkeytyä rikastuttava lisä ja uusi lisävaihtoehto asuntomarkkinoille.

Asumisväljyys (m²/hlö)