Roskalavapaviljonki – puuhamaa aikuisille

  • Tervetuloa
  • 30.8.2014
  • 10:00-19:00
  • Eero Erkon katu 1, Helsinki

Parhaat kaupungit rakentuvat kaupunkilaisten ideoista

Roskalavapaviljonki on kaupunkifestivaali, joka toteutetaan vapaaehtoisvoimin Helsingin juhlaviikkojen KoeHelsinki-alueella Kansalaistorin ympäristössä 15.- 31.8.2014. Festivaalin tapahtumat ovat ilmaisia, ikärajattomia ja kaikille avoimia.

Roskalavapaviljonki kertoo tarinan siitä, kuinka parhaat kaupungit rakentuvat kaupunkilaisilta lähtöisin olevista ideoista ja aloitteista. Vuosi sitten toukokuisena yönä Facebookissa ryhmä toisilleen ennestään tuntemattomia ihmisiä kohtasi ja päätti ryhtyä toteuttamaan yhdessä urbaania kyläkulttuuria rakentamalla Helsingin paraatipaikalle kaikille yhteisen tilan roskasta.

Tila rakentuu nyt elokuussa Helsingin Juhlaviikkojen KoeHelsinki-alueelle, joka sijaitsee Kansalaistorilla, Kiasman, Musiikkitalon ja Sanomatalon välissä olevalla alueella.

Roskalavapaviljonkirakennusta suunnitellaan ja rakennetaan yhteisvoimin. Työmaata koordinoi lavasterakentaja Simo Sulva ja Paviljonkitekijöiden ydinjoukko. Materiaalit ovat talkoilla kerätty, osa on dyykattu roskalavoilta, osa on remontoitavista tai purettavista kiinteistöistä kierrätettyjä purkumateriaaleja, osa on saatu lahjoituksina yksityishenkilöiltä tai yrityksiltä. Työkalut on saatu käyttöön sponsoreilta.

Roskalavapaviljonki tarjoaa tilan kenelle tahansa osallistua ja toteuttaa omaa ohjelmaansa. Mukaan voi tulla tekemään – rakentamaan, maalaamaan, askartelemaan tai vain nauttimaan ja rentoutumaan.

Ohjelma Roskalavapaviljongilla muodostuu erilaisten teemapäivien ympärille. Urbaanit asumismessut suosittaa erityisesti torstain 28.8. Ekologinen rakennus ja sisustus on POP! ja perjantain 29.8. Fiksu asuminen -teemapäiviä.

Ohjelma kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta roskalavapaviljonki.blogspot.fi

Lauantaina 30.8. Paviljongilla on klo 11:30 – 14 lapsille englanninkielistä muskaria. Klo 16 tanssitaan Uolevi’s Bluesin tahdissa, 18:30 indiemusiikkia Salla Smithin esittämänä.

Asumisväljyys (m²/hlö)