Kompakti perheyksiö Taka-Töölössä

  • Tervetuloa
  • 31.8.2013
  • 12:00-14:00
  • Messeniuksenkatu 8 A 19, Helsinki

Asunto

Taka-Töölössä sijaitsevaan 30-luvulla rakennettuun kerrostaloyksiöön mahtuu paljon elämää. Tässä kompaktissa kodissa asuvat Ella ja Matti sekä heidän 3-vuotias tyttärensä Silmu. 36 neliön asunnossa on yksi huone, keittiönurkkaus ja kylpyhuone. Lämmittämättömällä ullakolla on pyykkinaruja sekä varastokomero, jossa perhe säilyttää kausitavaroita. Kerrostalossa on lisäksi pieni yhteinen piha, jolla voi juosta lätäkköön, piiloutua pensaaseen tai nauttia vegaanista raparperipiirasta vaahteran varjossa.

Asuminen

Asuminen pienessä asunnossa Taka-Töölössä on Ellan ja Matin tietoinen valinta, johon ovat johtaneet huoli asumisen ympäristövaikutuksista ja käytännön näkökohdat. Lapsiperheen tarvitsemat palvelut löytyvät läheltä, ja pyörällä tai julkisilla pääsee helposti kauemmaksikin.

Pieneen asuntoon mahtuu paljon. Asunnon vallitsevimmat huonekalut ovat sänky, pöytä ja kirjahyllyt. Pieni asunto on vaatinut sekä totuttelua että luovuutta. Harkitulla tilankäytöllä asuntoon on saatu mahtumaan paljon sekä aikuisten että lasten tavaroita – Suomen kansan vanhoista runoista lukuisiin pehmoleluihin. Kodin jatkeena toimivat kantakaupungin kirjastot ja puistot. Seurasaaressa voi käydä uimassa ja Keskuspuistossa voi melkeinpä kokea olevansa ihan oikeassa metsässä. Asunnon ihanin lepopaikka on ehdottomasti keskellä huonetta roikkuva riippumatto!

Asumisväljyys (m²/hlö)