Kuusiluoto –uusiutuvaa energiaa huvilaympäristössä

Kuvat Janne Käpylehto
  • Tervetuloa
  • 30.8.2014
  • 14:00-16:00
  • Kuusiluoto, Helsinki

Kuusiluoto on saari keskellä Vanhankaupunginselkää. Saari on yleistä virkistysaluetta, sinne johtaa vähän yli kilometrin pituinen pitkospuureitti läpi Vanhankaupunginlahden suojelualueen laajan ruovikon. Vanhankaupungin kulttuuri-ekologinen klubi ry on vuokrannut Kuusiluodon vanhan puuhuvilan. Saaressa ei ole pysyvää asutusta, mutta erityisesti kesällä on paljon yhdistyksen järjestämää toimintaa.

Kuusiluoto on kaikkina vuodenaikoina kiehtova ja syrjäinen paikka keskellä kaupunkia. Saaressa aistii vanhan huvila-ajan, kesäsiirtoloiden ja ammattikalastajien henkeä. Kuusiluodossa käyskentelee kaikenlaisia kaupunkilaisia, lapsiperheitä eväsretkellä, geokätköilijöitä, lintuharrastajia ja onkijoita.

Vanhankaupungin kulttuuri-ekologinen klubi on rakentanut uusiutuvilla energiamuodoilla toimivan sähköjärjestelmän Kuusiluodolle. Kuusiluodon sähköntuotantojärjestelmä on erinomainen esimerkki mökkijärjestelmästä, jota on useaan kertaan laajennettu eri keinoin. Alkuperäinen energialähde on aurinkosähkö (rakennettu 1996), jota on täydennetty tuulivoimalalla (2006) ja termosähköisellä elementillä eli lämpölaturilla (2013). Sähköä saadaan näin valaistukseen, erilaisiin latureihin, radioon, kannettaviin tietokoneisiin, käsityökaluihin sekä sähköperämoottorin lataamiseen. Myös juhannusjuhlien orkesterin äänentoistolaitteet saavat sähkönsä talon sähköjärjestelmästä.

http://kuusiluoto.info

Kuusiluotoon voi tulla tutustumaan klo 14-16. Sinne pääsee kävellen pitkospuita pitkin Vantaanjoen suulta. Pitkospuureitti lähtee korkean kaarisillan itäpuolelta ja kulkee Lammassaaren kautta Kuusiluotoon. Kuusiluoto on myös osa Urbaanin asumisen pyöräretkeä. Kierros alkaa Starttikodilta klo 13 ja johtaa Arabian Loppukirin klo 13:45 kautta Kuusiluodolle klo 14:45.

Asumisväljyys (m²/hlö)