Lapsiperheen kerrostalokaksio Kalliossa

Teksti Anu Rask Kuvat Mari Mäkiö
  • Tervetuloa
  • 30.8.2014
  • 13:00-15:00
  • Pengerkatu 25 a 6, Helsinki

48,5m2 – Asukkaat kaksi aikuista + kolme lasta

Ensin syttyi ihastus kaupunginosaa ja kivitaloja kohtaan. Sitten perheemme kasvoi ja oli keksittävä miten voisimme jäädä tänne.

Ostimme tämän kodin toisen lapsen synnyttyä. Silloin nykyinen lastenhuone oli keittiö, asunto oli siis alkovillinen yksiö. Ei mikään järkivalinta lapsiperheelle, mutta merkitsi meille helpotusta edelliseen vielä pienempään asuntoon verrattuna.

Putkiremontin yhteydessä keittiö oli mahdollista siirtää alkoviin. Yksiöstä tuli parvellinen kaksio. Toissa talvena ostimme naapurista 15m2 kokoisen pikkuasunnon, josta saamme yhden lisähuoneen tulevaisuudessa. Kaiken remontoimisen jälkeen tuntuu siltä, miltä kuvittelen heistä tuntuvan, jotka ovat rakentaneet kotinsa omin kätösin. Ajattelen, että ehkä tämä on tulevaisuudessa lastenlastemme mummola.

Parasta asumisessamme on ympäristö johon olemme kotiutuneet. Ystävät, harrastukset, päiväkoti, koulu, työt, yliopisto, leikkipuistot ja kirjastot, koko elämä on kävelymatkan päässä. Pidämme siitä, että kulmamme ovat elävät ja kaikkea tapahtuu koko ajan.

On hauskaa saada olla messukohteena ja inspiraation lähteenä sen sijaan, että puheenaihe olisi se tavallinen: ”Koskas te muutatte suurempaan?” Varsinkin kesäisin koko kaupunki on kotinamme, ja asunto kadun varressa on pesäkolo, johon voi välillä livahtaa lepäämään.

Asumisväljyys (m²/hlö)