Koskas te muutatte pienempään?

Eli mistä Urbaaneissa asumismessuissa on kyse

Ei se koko, vaan kuinka sitä käyttää

Ei se koko, vaan kuinka sitä käyttää

Asuminen tuottaa kolmasosan hiilijalanjäljestämme. Mitä vähemmän asunnossa on lämmitettäviä kuutioita asukasta kohti, sitä pienempi on asukkaan hiilijalanjälki. Tutustu yllättäviin tapoihin hyödyntää asuntosi neliöt!

Ajattelua asunnon ulkopuolella

Ajattelua asunnon ulkopuolella

Asumismessuilla asuminen ei rajoitu asuntojen seinien sisäpuolelle. Kun elämä on kaduilla, kahviloissa, sisäpihoilla ja hauskojen naapurien kanssa jaetuissa yhteistiloissa, ei neliöitä edes kaipaa. Tule ottamaan kaupunkitila haltuusi!

Hyvä asuminen tuo kaupunkilaiset yhteen

Hyvä asuminen tuo kaupunkilaiset yhteen

Asuminen ei rajoitu vain omaan kotiin. Sankaritalonyhtiöissä lainataan tavaroita, käytetään yhteistiloja mielekkäästi ja pidetään sadonkorjuujuhlat sisäpihalla. Kerää parhaat vinkit ja tutustu samalla naapureihisi!

30.8.2014
Helsinki

Urbaanit asumismessut on Dodo ry:n vaihtoehto Asuntomessuille.

Asuminen tuottaa kotitalouksien kasvihuonekaasupäästöistä 30 % eli noin kolmanneksen. Yksilön ilmastovaikutusten kannalta ratkaisevaa on asumisen väljyys, eli asumisneliöiden ja -kuutioiden määrä asukasta kohden.

Pienemmät asuinneliöt tekevät asumisesta edullisempaa ja vaivattomampaa, sekä luovat edellytykset tiiviimmälle ja eheämmälle kaupunkirakenteelle, mikä mahdollistaa paremmat palvelut ja vähentää liikkumistarvetta. Mitä vähemmän rakennettuja neliöitä, sitä enemmän tilaa muuhun käyttöön. Järkevä neliöiden käyttö säästää myös asumismenoissa ja mahdollistaa laadukkaamman asunnon ja sisustuksen hankkimisen. Neliöistä säästyneet rahat voi käyttää myös sijainniltaan paremman asuinalueen valintaan.

Tiiviimpi ja ”pienemmin” asuminen voi muun muassa säästää puistoalueita lisärakentamiselta. Jos kaikki helsinkiläiset muuttaisivat pienempiin asuntoihin, niin sillä olisi valtava kerrannaismerkitys nyt meneillään olevassa Helsingin metropolialueen täydennysrakentamisessa. Urbaanit asumismessut haluaa omalta pieneltä osaltaan olla edistämässä tätä.

Urbaaneilla asumismessuilla esitellään kaupunkilaisten koteja, joissa asutaan jo – tiiviisti. Haussa on erityisesti koteja, joiden asukkaat ovat päätyneet persoonallisiin asumisjärjestelyihin tai asuvat keskimääräistä tiiviimmin. Messukohteiksi haetaan lisäksi taloyhtiöitä, joissa erityistä huomiota on kiinnitetty yhdessä viihtymiseen. Halukkaat voivat ilmoittaa oman asuntonsa ehdolle messukohteeksi lähettämällä viestiä osoitteeseen urbaanitasumismessut@dodo.org

Urbaanit asumismessut järjestetään Helsingissä 30. elokuuta.

Lisätietoa tapahtumasta:

Mia Malin
mia.malin@dodo.org
044 3066047

Tiedote 11.7.2014 Urbaanit asumismessut haastaa perinteiset asuntomessut