Superkompakti kahden asukkaan yksiö Hernesaaressa

Teksti Eeva Astala Kuvat Eeva Astala
  • Tervetuloa
  • 20.9.2014
  • 12:00-19:00
  • Hernesaarenkatu 15, Helsinki

Asunto

Kompakti katutason kerrostaloyksiö merinäköalalla. Innovatiiviset säilytysratkaisut ja tilankäyttö tekevät tästä kodista todella asuttavan. Tarvittavalle tavaralle löytyy säilytyspaikkoja sängyn tai lattiakorokkeen alta, katonrajasta ja seinän vierestä.

Asunto laajenee kätevästi katutilaan. Rauhallisella kadulla läpikulkuliikenne ei häiritse! Kannettavat klaffituolit ja pöydät eivät vie tilaa sisällä ja ne on kevyt nostaa ulos. Myös tiskit voi kätevästi hoitaa ulkorapulla istuen. Jääkaappia asunnossa ei tarvita, sillä kylmätuotteet ostetaan samana päivänä kun ne käytetään. Lähellä uimaranta ja kaikki tarvittavat palvelut.

Asuminen

Niko on asunut asunnossa viimeiset 18 vuotta, Mari muutti asuntoon viisi vuotta sitten ja luopui omasta yksiöstään. Arkea ilostuttavat hoitokoirat, ystävät ja couchsurfing-vieraat. Noin vuosi sitten pariskunta hankki Marin työmatkan varrelta työhuonetilan, jonne voi myös majoittaa useamman vieraan.

Asunnon keskeinen sijainti on asukkaille tärkeä. Naapurusto on tuttu ja läheinen. Vastapäisessä puistossa vietetään grillijuhlia ja naapurit istuvat Nikon ja Marin kaupunkikuistilla teellä lähes illoittain.

Tiivis asuminen ei vaati pariskunnalta sen kummempaa zeniläisyyttä. Tärkeää on osata olla hamstraamatta turhaa tavaraa. Tilankäyttö on luovaa ongelmanratkaisua ja käsityötaitoa – säilytysratkaisuja on mietitty ja rakennettu yhdessä Nikon isän kanssa.

Asumisväljyys (m²/hlö)