Yksiö ja erittäin käyttökelpoinen kaupunginosa Kalliossa

Teksti Eeva Astala Kuvat Lasse Ehrnrooth
  • Tervetuloa
  • 31.8.2013
  • 15:00-17:00
  • Hämeentie 38 A, Helsinki
  • (Tapaamiset alaovella klo 15 ja 16)

Asunto

Tämä kaunis valoisa kalliolaisyksiö tarjoaa asukkaalleen paitsi kodin, myös kotiseudun. Ikkunasta aukeavat upeat näkymät omaan lähiympäristöön. Lempipaikat sijaitsevat 500 metrin päässä ulko-ovelta – kotikulmat ovat osa asumista ja kodin käsitettä. Asukas nauttii kodistaan pyöräillen ja kävelylenkkejä tehden. Talvipäiviä voi viettää valokuvaten tai roskalavojen löytöjä penkoen. Kodin sisustus on rakennettu lähinnä lavoilta löydettyjen aarteiden ympärille. Kesäaikaan ihmiset ja erilaiset tapahtumat tulevat kotikadulle, joten merta edemmäs kalaan ei tarvitse lähteä. Läheltä löytyvät lisäksi parhaat puistot, kivijalkakaupat sekä yleiset saunat.

Asuminen

Antin asuminen on aktiivista osallistumista lähialueen kehittämiseen. Antti paitsi käyttää lähialueen palveluita, hän myös edistää alueen elettävyyttä erilaisissa projekteissa. Aktiivi on ollut tekemässä Vaasankadun kävelykatukokeilua sekä Hakaniemen ideakilpailua, jossa asukkaita osallistettiin spontaanisti alueen suunnitteluun.

Kalliolaisen mielestä asuinalueella pitäisi ottaa kaupunkitilaa käyttöön paremmin. Sisäpihat voitaisiin yhdistää ja muuttaa asukkaiden viihtymiskäyttöön. Sisäpihojen inhimillistäminen mahdollistaa kortteleiden sosiaalisen ja henkisen arvonnousun. Lisäksi katoille voisi tehdä yhteistä, tasa-arvoista käyttötilaa asukkaille.

Asumisväljyys (m²/hlö)