Asumista veden päällä – asuntolaiva Hietalahden rannassa

Teksti Anu Rask Kuvat Crape
  • Tervetuloa
  • 30.8.2014
  • 16:00-17:00
  • Hietalahdenranta 14, Helsinki

Veneilyä intohimoisesti harrastavat Mervi ja Christian Wennerstrand huomasivat oleilevansa kesät pitkät merillä hienon omakotitalon ollessa tyhjillään. Pariskunta päätti myydä talonsa ja siirtyä kokonaan veden päälle asumaan. Laivan tuli olla paitsi Suomen talvet kestävä viihtyisä asunto, myös merikelpoinen alus. Lopulta he löysivät etsimänsä Gibraltarilta.

M/s Ettrick on rakennettu vuonna 1970 Britannian kuninkaallisen laivaston tukialukseksi. Vuonna 1995 laiva muutettiin carteralukseksi ja sillä harjoitettiin carter-ajoa Marokon ja Espanjan vesillä. 2002 Mervi ja Christian ostivat myynnissä olleen laivan ja toivat sen Suomeen. Paikan laivalleen he saivat Hietalahdesta. Nyt laiva on jälleen myynnissä, koska asukkaiden lapset ovat muuttaneet maailmalle ja pari etsii itselleen pienempää alusta.

Asukkaiden mukaan asumismuodossa parasta on kodin liikuteltavuus. Maisemien vaihtuessa koti kulkee mukana. On myös hienoa voida yhdistää harrastus ja elämäntapa asumiseen. Tällä hetkellä asukkailla on osoite myös muualla Helsingissä, koska Helsingin kaupunki vaatii sellaisen olemassaolon.

Laivalla voi vierailla vain pieni määrä ihmisiä kerrallaan, odotattehan tilan vapautumista laiturilla.

Asumisväljyys (m²/hlö)