Aikakonemainen residenssi röttelössä

  • Tervetuloa
  • 20.9.2014
  • 12:00-18:00
  • Pyhäjärvenkatu 7, Tampere

Onko tämä oikea aikakone, taideteos vai taiteilijan työtila?  Asuuko täällä joku? Onko asukas Pettissalo, robotti, hirviö vai musta lammas? Mitä tapahtuu rapistuvan piharakennuksen sisällä?

Vanha kulkutautisairaalan tontti on taiteilija Mika Pettissalolle kuin leikkikenttä, jossa hän voi suhteellisen vapaasti toteuttaa ideoitaan. Parasta asunnossa on, että ovesta pääsee suoraan maalle – sekä konkreettisesti maatasolle että mahdollisuuden elää kuin maalla keskellä kaupunkia.

Mikalle tärkeitä asioita lähiympäristössä on tutuksi tullut naapurusto ja sosiaalinen verkosto. ”Olen asunut samassa korttelissa kymmenen vuotta, vähitellen tutustunut naapureihini ja vaikuttanut aktiivisesti omaan elinympäristööni. Huolehtimalla oma-alotteisesti asuinympäristöstäni ja ”käymällä juttusille” olen tehnyt hyvän vaikutuksen tontin muihin vuokralaisiin ja naapureihin, jotka ovat antaneet mahdollisuuden tilojen käyttöön.”

Tänä kesänä hiljentyneen Kulkutautisairaalan tontille on rakennettu vanhoista ikkunoista kaupunkilaisten yhteinen kasvihuone Kenno.  Tontilla on ollut tilaa toteuttaa omia projekteja. Pettissalon ”Pajan” ympärille on kerääntynyt oma yhteisönsä: yksi korjaa pyöriä, toinen painaa paitoja, joku on tehnyt musiikkia, yksi tuo mukanaan lettutaikinaa ja sitten alkavat kaikilla kestit.

 

Asumisväljyys (m²/hlö)